Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیماران خاص قربانی جدال بی‌پایان مسئولان هلال‌احمر و علوم پزشکی استان لرستان شده‌اند و از نبود داروخانه تخصصی رنج می‌برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، کلاف سردرگم ایجاد داروخانه هلال‌احمر روزبه‌روز در حال پیچیده شدن است و بیماران خاص استان برای تأمین داروی موردنیاز همچنان سرگردان شهرهای مجاور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون مباحث بسیاری بر سر راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر مطرح‌شده کما اینکه به جدال بین علوم پزشکی و هلال‌احمر نیز کشیده شد، اما بحث ایجاد داروخانه و تأمین دارو برای بیماران خاص تاکنون راه به‌جایی نبرده است.

باوجوداینکه بیماران برای تأمین دارو هر از چند گاهی مجبور به طی مسافت طولانی می‌شوند و رفع این مشکل مطالبه جدی بیماران خاص در استان است ولی تصمیم راه‌اندازی داروخانه در جدال بین مسئولان استان رنگ‌باخته است؛ دراین‌بین مدیرعامل هلال‌احمر لرستان ضرورت راه‌اندازی این داروخانه را مطرح می‌کند از طرفی دانشگاه علوم پزشکی معتقد است راه‌اندازی این داروخانه ضرورتی ندارد.

جدال مسئولان بر سر یک داروخانه

این موضوع همواره محل مجادله بین هلال‌احمر و دانشگاه علوم پزشکی لرستان بوده، در حالی که مسئولان ارشد استان سکوت اختیار کرده و تاکنون تصمیمی قاطع برای حل مشکل بیماران خاص گرفته نشده است؛ بیمارانی که عمری با درد دست‌وپنجه نرم کرده و دارو جزء جداناپذیر زندگی‌شان شده است.

محمدرضا نیکبخت رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان سوم شهریورماه امسال در آخرین اظهارات خود در راستای احداث داروخانه تخصصی هلال‌احمر عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی آماده است مجوز راه‌اندازی مرکز فوریت‌های دارویی را به هلال‌احمر بدهد اما اگر این داروخانه می‌خواهد استامینوفن و داروهای عمومی را بفروشد به‌اندازه کافی داروخانه در استان داریم.

وی افزود: هلال‌احمر اگر می‌خواهد داروهای ویژه و ضروری را بیاورد در خدمتیم، در تهران هم تأیید می‌کنیم و دستش را می‌بوسیم، اما اگر دنبال پول درآوردن است ما خودمان هستیم.

مخالفت علوم پزشکی لرستان به ایجاد داروخانه

اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان واکنش مدیرعامل هلال‌احمر استان را در پی داشت و ایجاد داروخانه تخصصی را از طرف دانشگاه علوم پزشکی رد شده دانست و به پیگیری‌های بسیار برای صدور مجوز این داروخانه اشاره کرد.

صارم رضایی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: با توجه به اینکه در اکثر استان‌های کشور داروخانه جمعیت هلال‌احمر فعال است و به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند بر همین اساس داروخانه هلال‌احمر باید داروخانه جنرال باشد به‌گونه‌ای که هم داروهای تخصصی و هم داروهای عمومی را داشته باشد.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کاری کنیم بیمار جز بیماری رنج دیگری نداشته باشد افزود: بیماران خاصی که به پزشک مراجعه می‌کنند علاوه بر داروهای خاص، داروهای عمومی نیز در نسخه آن‌ها نوشته می‌شود و قرار نیست بیماران باوجود تحمل رنج بیماری دو نسخه به دست بگیرند و برای تهیه داروهای خاص به داروخانه هلال‌احمر و برای تأمین داروهای عمومی به داروخانه‌های دیگر مراجعه کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان لرستان عنوان کرد: به نظر بنده دانشگاه علوم پزشکی نمی‌خواهد مجوز بدهد چراکه اگر موافق باشند همانند داروخانه‌های هلال‌احمر سراسر کشور در استان لرستان نیز این داروخانه فعالیت خود را در راستای خدمت‌رسانی به مردم آغاز خواهد کرد.

پشت پرده مخالفت ها چیست؟

وی بیان کرد: واقعاً دلیل سماجت و پافشاری علوم پزشکی که با مجوز داروخانه هلال‌احمر مخالفت می‌کنند و اینکه می‌گویند ما در استان داروخانه زیاد داریم و نیاز به داروخانه هلال‌احمر نداریم چیست؟ آیا علوم پزشکی استان‌های دیگر نیز این احساس رادارند یا فقط در استان لرستان فراوانی دارو است و به داروخانه هلال‌احمر نیازی نیست.

رضایی گفت: هدف هلال‌احمر از راه‌اندازی داروخانه خدمت به مردم و کمک به بیماران خاص است و با توجه به اینکه طرح حمایتی داریم می‌توانیم در بحث تهیه داروهای تخصصی و عمومی به اقشار کم‌درآمد کمک کنیم.

وی تصریح کرد: جمعیت هلال‌احمر در کشور ظرفیت تولید داروهای تخصصی و پنج کارخانه داروسازی دارد در همین راستا مشتاق و مایل هستیم داروخانه تخصصی و عمومی در استان لرستان نیز راه‌اندازی کنیم.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان لرستان خاطرنشان کرد: کلیه زیرساخت‌های راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر آماده است و مجوز از وزارت بهداشت گرفته‌شده که تنها منتظر پروانه بهره‌برداری از طرف دانشگاه علوم پزشکی لرستان هستیم.

زیرساخت ایجاد داروخانه فراهم است

باوجوداینکه ایجاد داروخانه‌های تخصصی و تأمین دارو باقیمت مناسب در سطح کشور یکی از نیازهای مهم بیماران به شمار می‌رود و سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر برای رفع این مشکل با ایجاد داروخانه‌های تخصصی در بسیاری از استان‌ها کمک شایانی به رفع نیاز بیماران در تأمین داروهای کم یاب کرده است ولی در استان لرستان معضل نبود داروخانه تخصصی همچنان پابرجاست.

بهروز عطایی معاون بهداشت، درمان و توان‌بخشی جمعیت هلال‌احمر لرستان نیز در این رابطه گفت: داروخانه رانت بازی است وگرنه چه فرقی می‌کند داروخانه هلال‌احمر نیز در کنار سایر داروخانه‌های تازه تأسیس فعالیت کند.

وی افزود: اینکه علوم پزشکی می‌گوید پزشک زیادی داریم که پشت نوبت گرفتن مجوز تأسیس داروخانه هستند از این نظر حرفشان درست است ولی هلال‌احمر نیز از سال ۷۸ تا الآن پشت نوبت تأسیس داروخانه است، پس هیچ فرقی با آن‌ها ندارد.

معاون بهداشت، درمان و توان‌بخشی جمعیت هلال‌احمر لرستان خاطرنشان کرد: اینکه علوم پزشکی نمی‌خواهد هلال‌احمر داروخانه داشته باشد شاید از اسم و بِرند هلال‌احمر می‌ترسند که داروخانه‌های آن‌ها ضربه‌ای ازنظر مالی بخورد که البته بعید است این‌گونه باشد و احتمالاً بیشتر می‌خواهند جانب پزشکان داروساز را بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: هلال‌احمر موافقت کمیسیون ۲۰۲۰ را از تهران و استان دارد ولی مجوز بهره‌برداری را باید دانشگاه علوم پزشکی بدهد که نمی‌دهد؛ هلال‌احمر چون یک‌نهاد حمایتی است ازلحاظ قیمتی قطعاً تهیه دارو از داروخانه هلال‌احمر به نفع مردم است و راحت‌تر می‌توانند دسترسی داشته باشند.

کشمکش بین دانشگاه علوم پزشکی و هلال‌احمر سبب شده تا مردم به‌ویژه خانواده‌هایی که بیمار صعب‌العلاج دارند علاوه بر تحمل رنج بیماری از کمبود دارو نیز رنج ببرند که امیدواریم مسئولان ارشد استان سکوت خود را شکسته و تصمیم قاطعی برای ایجاد داروخانه تخصصی و رفع مشکل بیماران بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۹۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد

علیزاده گفت: طی دوره اول نمایندگی‌ام در مجلس شورای اسلامی، از طریق دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی در دامغان اقدام شد که نتیجه‌بخش نبود.

وی به سابقه موافقت برای توسعه آموزش و خدمات پزشکی در دامغان اشاره کرد و ادامه داد: طی توافق با وزارت علوم، مقرر شد که طی افقی چهار ساله رشته های دانشکده علوم پزشکی در دانشکده بهداشت در دامغان اضافه شود و پس از آن برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی اقدام شود که بسیار زمان‌بر بود.

علیزاده اضافه کرد: با توجه به زمان طولانی تا چهار سال آینده و طی مراحل اداری لازم برای آن، دیدارهایی با دولتمردان و مسوولان مربوطه انجام شد و در نهایت، مهرماه سال گذشته در دیدار با دکتر عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قول مساعد در خصوص ایجاد دانشکده داده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • جمع آوری ۱۰ هزار تن اقلام بهداشتی و درمانی برای مردم غزه
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • بهره مندی۵۰۰ نفر از اهالی روستای فیروزآباد شهرستان چهاربرج از خدمات درمان تخصصی جمعیت هلال احمر
  • ۲ فوتی و ۲ مصدوم در تصادف محور بروجرد - اراک
  • توزیع ۱۰۰۰ قلم دارو در داروخانۀ هلال‌احمر لرستان
  • حفظ سلامت حجاج در حج تمتع اولویت هلال‌احمر است
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد